Actueel - 30/04/2020

Technologie is een van de sleutels tot de anderhalve meter-maatschappij

Premier Rutte was er afgelopen week heel duidelijk over: de volksgezondheid komt op nummer 1 en pas daarna gaan we kijken hoe we onze maatschappij weer stapje voor stapje kunnen terugbrengen naar het nieuwe normaal. En dat nieuwe normaal is voorlopig een anderhalve meter-maatschappij.

Eerder werd door het kabinet al gevraagd aan de verschillende branches om na te denken over hoe zij hun organisaties in kunnen richten binnen zo’n maatschappij. Voor kantoren, ziekenhuizen en andere panden heeft HPS Connectivity Solutions daar een eenvoudige, betaalbare en effectieve oplossing voor: RFID.

Mensen in het pand tellen

Organisaties die voor hun RFID toegangscontrole gebruikmaken van medewerkerspasjes, kunnen met behulp van RFID eenvoudig het aantal personen in het gebouw, op de afdeling of een etage tellen. Dat maakt het makkelijker om aan de nieuwe anderhalve meter-regels te voldoen. Wanneer u weet hoeveel werkplekken u kunt bieden op anderhalve meter van elkaar, dan kunt u berekenen hoeveel mensen er maximaal op een dag het pand in of een afdeling op mogen.

Door een simpele plug- en playdienst kan de RFID-oplossing bovendien worden gekoppeld aan andere systemen, zoals bijvoorbeeld het intranet. Zo kunnen uw medewerkers zien hoeveel mensen er al in het pand zijn en of ze dus naar kantoor kunnen komen of dat ze beter thuis kunnen blijven werken.

Oplossing voor uw bedrijf

Deze crisis vergt veel van onze economie en de komende tijd is cruciaal voor het voortbestaan van veel bedrijven en organisaties. Door op een slimme manier te voldoen aan de geldende corona-maatregelen, slaan we twee vliegen in één klap. Door anderhalve meter afstand te houden, geven we het virus geen kans zich te verspreiden. En doordat we kunnen tellen hoeveel mensen er in het gebouw aanwezig zijn, kunnen we die anderhalve meter beter beheersen, zonder dat het bedrijf of pand dicht hoeft.

Bewaakte omgeving

Nieuwe en bestaande klanten die gebruik maken van HPS Connected Health is het grote voordeel van deze RFID-oplossing dat snel inzichtelijk is hoeveel familieleden er bij een cliënt op bezoek zijn. Op deze manier kan goed worden bewaakt dat er niet meer dan drie cliënten tegelijkertijd op een woonkamer komen of dat er meer dan het aantal toegestane familieleden in het gebouw zijn. Met de RFID-oplossing van HPS Connectivity Solutions kunt u een bewaakte omgeving creëren voor uw zorgorganisatie.

Wilt u weten wat RFID voor uw organisatie kan betekenen in deze crisis? Neem dan contact op met HPS Connectivity Solutions. We denken graag met u mee.

Terug naar overzicht