MVO

Bij HPS dragen we ons milieu en onze maatschappij een warm hart toe en nemen we onze verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen. Op verschillende manieren proberen we onze impact op het milieu te verkleinen. Als ‘value added reseller’ produceren we zelf geen producten, maar stellen we wel hoge milieueisen aan de producten die we leveren. Dat zijn overigens allemaal A-merken van grote, internationale fabrikanten die zelf ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

We zorgen ervoor dat onze oplossingen en producten bijdragen aan een lager energieverbruik bij onze klanten. Verpakkingsmateriaal en ander afval zamelen we gescheiden in om het vervolgens gecontroleerd te laten afvoeren door een gecertificeerde partij. Doordat we binnen ons bedrijf, maar ook in onze keten en bij onze klanten, digitaal werken stimuleren, wordt er minder gebruikgemaakt van kopieerapparaten en printers. Wanneer we tóch papier gebruiken, zorgen we ervoor dat dit het FSC-keurmerk draagt.

Ook ons pand en wagenpark voldoen aan de milieunormen. Zo is ons gebouw in Oss zo ontworpen dat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt. Het kantoor wordt schoongemaakt via een speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke methode. Onze bedrijfsauto’s zijn grotendeels elektrisch of eco-uitvoeringen.

Ook de medewerkers van HPS dragen individueel hun steentje bij in onze MVO-strategie. Zo kunnen ze thuis werken wanneer er geen noodzaak is om naar kantoor te komen, stimuleren we carpoolen of het gebruik van de fiets. Ons kantoor ligt dichtbij het station, wat het voor onze mensen makkelijk maakt om met het OV te reizen. Doordat niet iedereen altijd op kantoor is, kunnen we toe met een kleiner kantooroppervlak, wat weer minder energieverbruik tot gevolg heeft. Doordat werknemers ook op afstand bij klanten kunnen inloggen, is het niet altijd nodig om in de auto te stappen om naar de klant te rijden. Mochten ze toch naar klanten toe gaan, dan proberen we de ritten zo efficiënt mogelijk te plannen.

Op al deze bovenstaande manieren proberen we als HPS een bijdrage te leveren aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar er is nog meer. Zo zijn we zakenvriend van het Radboudumc. Op die manier dragen we financieel bij aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de effecten van behandelingen. Voor ons is het ondersteunen van dit soort onderzoek een logische zaak; veel van onze klanten komen immers uit de zorgsector.

Ons hart voor natuur en milieu komt tot uiting in onze sponsoring van Natuurmonumenten. Voor haar werk is de natuurorganisatie sterk afhankelijk van financiële bijdragen van derden. Daar willen we graag aan bijdragen.